Skupo je biti "mangup": Pokazao srednji prst policiji, papreno kažnjen FOTO

Vozači često pokušavaju da ispadnu "pametni" pred policijom, a to može skupo da ih košta. Ovaj neobičan slučaj upravo govori u prilog tome.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 03.03.2024.

08:12

Default images

Desilo se to 2020. godine, a jedan vozač u Nemačkoj, u pokrajini Gornja Frankonija, vozio je 11 km/h brže nego što bi trebalo.

Ovo je najmanji problem u celoj priči, jer je to prekršaj koji se ne kažnjava strogo - svega 20 evra čak i po strogim nemačkim zakonima.

Međuitm, njemu to nije bilo dovoljno, pa se odlučio za poseban pozdrav policiji - kameru koja snima saobraćaj "počastio" srednjim prstom.

Ovo se, blago rečeno, nije svidelo ljudima iza kamere, pa su mu na prvobitnu kaznu dodali mnogo veću - prijavili su ga i morao je da plati 1.500 evra plus mesec dana nije smeo da vozi automobil.

Ovakav slučaj se desio možda još svega nekoliko puta nakon toga, i, zanimljivo, uglavnom bude u Nemačkoj. Ne znamo šta vozači tamo imaju protiv radara, ali ako vam padne na pamet da ih i vi ovako "pozdravite", sad bar znate koliko će vas to koštati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: