Automobili

Subota, 02.03.2024.

19:45

Koliko nisko Tesla može da ide?

Tesla je u petak predstavio nove podsticaje, uključujući subvencije za osiguranje, kako bi pridobio potrošače na najvećem svetskom tržištu automobila - Kini.

Izvor: B92

Koliko nisko Tesla može da ide?
Foto: Tesla

U ovoj zemlji američki gigant već dugo bije bitke protiv domaćih rivala kao što je BYD.

Kupci koji se odluče za postojeće zalihe Tesla Modela 3 i Tesla Modela Y do kraja marta, imaće pravo na velike podsticaje u vrednosti od 34.600 juana (4.800 dolara) rekli su iz Tesle objavi na svom Weibo nalogu.

Tu su još i mnoge druge vrste podsticaja, ali na pitanje koliko zaliha Modela Y je ostalo, iz kompanije nisu hteli da otkriju, već su rekli samo "ograničen broj".

Suočena sa sporom potražnje i rastućom konkurencijom, Tesla je u januaru snizila cene nekih Modela 3 i Modela Y u Kini, i ponudili su popuste ako se plaća u gotovini. Zbog toga se i postavlja pitanje koliko nisko je zapravo dovoljno da se pobedi na tržištu.

Najveći lokalni rival, BYD, međutim, u petak je snizio početnu cenu nove verzije svog hibridnog SUV-a Song Pro za oko 15%.

U četvrtom kvartalu 2023, iz BYD su svrgli Teslu sa mesta vodećeg svetskog proizvođača električnih vozila, a u februaru su nastavili sa popustima.

Tu se umešao još jedan kineski brend - Geely, koji je nedavno snizio početne cene za svoje najprodavanije modele Galaxy L6 i L7 modele za 15%, odnosno 9%.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: