Dacia ima novosti: Sledeći Sandero biće i te kako zanimljiv

Dacia je odlučila da ide u korak sa trendovima u automobilskoj industriji, čak i kada su najpopularniji modeli u pitanju.

Automobili

Izvor: Kliks

Subota, 02.03.2024.

19:30

Dacia ima novosti: Sledeći Sandero biće i te kako zanimljiv
Foto: Dacia

Denis Le Vot, šef kompanije, potvrdio je na sajmu automobila u Ženevi da će sledeća generacija modela Dacia Sandero imati i električnu verziju. Takođe, dodao je da će biti predstavljen do 2028. godine, i i da će se proizvoditi do 2035.

Izgleda da će sledeća generacija Sandera i dalje biti dostupna sa termalnim motorima, iako Le Vot nije precizirao hoće li ti motori biti konvencionalni ili hibridni.

S obzirom na to da je 2035. godina granica u tranziciji na električnu eru, sledeća generacija Sandera bi mogla biti poslednja koja će ići na bilo kakvu vrstu SUS motora.

"Sledeća generacija Sandera bit će ogroman automobil", rekao je Le Vot u Ženevi za Automotive News Europe, dodajući da će popularni hečbek imati koristi od razvoja malih električnih automobila, kao što su Renault 5 ili Renault 4.

Dodao je da se i dalje razmatra da li će Dacia ostati u segmentu mini automobila nakon što mdoel Spring završi svoj životni ciklus. Razlog je to što Renault grupa razvija sledeću generaciju Twinga, modela koji bi trebalo da košta manje od 20.000 evra i da se pravi u Evropi.

Trenutno, Dacia je u procesu premeštanja celokupne proizvodnje Sandera i Joggera u Maroko, jer su ta dva vozila slična donekle, a njihova glavna fabrika u Rumuniji praviće novi Duster i nadolazeći SUV Bigster, koji su takođe slični.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: