Veliki brend "povukao ručnu": Kažu da kupci neće električne automobile

Nakon što su obećali "najtraženiji i najuzbudljiviji svetski EV", u Aston Martinu su ipak priznali da su se "zaleteli".

Automobili

Izvor: B92

Petak, 01.03.2024.

15:50

Veliki brend
Foto: Aston Martin

Oni su se udružili sa Lucidom i najavili prvi EV za 2025. godinu, ali je sada novi plan da se to dogodi 2026, pri čemu kao razlog navode "slabu tražnju kupaca".

Uparivanje sa Lucidom značilo je da će Aston Martin dobiti pristup njihovoj tehnologiji, odnosno twin-turbo motoru, baterijama, i Wunderbox sistemu punjenja.

"Tražnja korisnika za električnim vozilima, a naročito po ceni koju nudi Aston Martin, nije onakva kao što smo predviđali pre dve godine", rekao je izvršni predsednik Aston Martina Lorens Strol.

Dodao je da je mnogo veća tražnja za plug-in hibridima, kao i da "kupci žele određenu dozu elektrifikacije, ali da i dalje mogu da omirišu i čuju sportski automobil".

Ovo nije jedina kompanija koja je snizila očekivanja kada su u pitanju električna vozila - Mercedes-Benz je, na primer, takođe odložio svoj cilj da prodaje samo "strujaše" za pet godina, rekavši da planira veće investicije u SUS motore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: