Automobili

Petak, 01.03.2024.

10:50

Kako dokazati nevinost u saobraćajnoj nesreći VIDEO

Šta je potrebno da uradite ako se učestvovali u saobraćajnoj nesreći? Kako da nadoknadite materijalnu štetu?

Izvor: B92

Kako dokazati nevinost u saobraćajnoj nesreći VIDEO
Foto: Shutterstock/Dmitry Kalinovsky

Juče je došlo do jedne nesreće na auto-putu u Beogradu, kada je automobil krenuo da se uključi sa pumpe, a autobus ga je "isekao".

"Kada imate direkciono ostrvo, i jasno definisanu rampu za ubrzavanje i uključivanje na neki profil puta, niko ne sme da vas ometa. To nije slučaj posle kada dođete do isprekidane linije - tada morate da pustite one koji su brži od vas"

"Nije na svakoj pumpi ovako - negde direkciono osrtvo ne postoji", dodao je Božović.

Kako kaže, kada se radi o šteti, može se popuniti evropski izveštaj koji se predaje osiguravajućim kućama, a ako vozači to ne žele, čeka se policija koja vrši uviđaj.

"Važno je da znate kod kog osiguravajućeg društva je drugi učesnik osiguran, a onda odete kod njih pa oni procenjuju odštetu", istakao je on.

Za kraj, poručio je vozačima u Beogradu da je neophodno poštovati saobraćajnu signalizaciju i pravila u saobraćaju, koji "garantuju" da neće dolaziti do ovakvih nezgoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: