Automobili

Četvrtak, 29.02.2024.

12:43

Svetski automobil 2024: Kinez debituje u finalu, ko je vaš favorit? ANKETA

Organizatori takmičenja za Svetski automobil godine (World Car of the Year) imenovali su troje finalista koji će se u boriti za titulu najboljeg automobila na svetu 2024. godine.

Izvor: Tanjug

Svetski automobil 2024: Kinez debituje u finalu, ko je vaš favorit? ANKETA
Foto: BYD

Po prvi put u istoriji, automobil koji predstavlja kineskog proizvođača, BYD Seal, stigao je do finala, prenosi Komerasant. U konkurenciji za najbolji automobil godine su još i Kia EV9 i Volvo EX30.

Žiri čini više od stotinu novinara iz 29 zemalja, a konačni rezultati će biti objavljeni u martu 2024. godine na Sajmu automobila u Njujorku.

Pored Svetskog automobila godine, žiri će izabrati i modele u kategorijama najbolji urbani automobil (World Urban Car), najbolji luksuzni automobil (World Luxury Car), najbolji automobil po performansama (World Performance Car).

Stručnjaci će glasati i za automobil sa najboljim dizajnom na svetu (World Car Design of the Year) i najbolje električno vozilo (World Electric Vehicle of the Year).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: