Amerikanci kažu: Ove marke vole najgori vozači

Jedna američka osiguravajuća kuća napravila je istraživanje kako bi videla vozači kojih marki prave najviše prekršaja.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2024.

21:25

Amerikanci kažu: Ove marke vole najgori vozači
Foto: Shutterstock/Tricky_Shark

Kako su rekli iz kompanije "Landing Tree", na uzorku od hiljadu vozača, najviše je bilo prekršaja koje su napravili vozači brenda Ram (32,9). To uključuje krivicu za saobraćajnu nesreću, vožnju pod uticajem supstanci, i drugo.

Tik iza njih (31,3) nalaze se vozači Tesle, a oni su, konkretno, krivci za najviše saobraćajnih nezgoda. Na trećem mestu nalazi se Subaru, čiji vozači imaju 30,9 prekršaja na hiljadu vozača u proseku.

Iza Subarua idu Volkswagen, Mazda i BMW, dok neslavnih Top 10 kompletiraju oni koji sede za volanima marki Lexus, Infiniti, Hyundai i Toyota.

Sa druge strane, u SAD su najpitomiji oni vozači koji sede za volanom tipičnih američkih marki: Mercury, Pontiac i Saturn. Između 15 i 16 na svakih 1.000 je krivo za neki počinjeni prekršaj u saobraćaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: