Akcija MUP-a Srbije protiv bahatih vozača: Koliko vozila je do sada oduzeto vlasnicima?

Mera oduzimanja vozila primenjuje se nedelju dana - za to vreme, saobraćajna policija imala je pune ruke posla.

Automobili

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.02.2024.

16:40

Akcija MUP-a Srbije protiv bahatih vozača: Koliko vozila je do sada oduzeto vlasnicima?
Foto: Shutterstock/bibiphoto

Saobraćajna policija oduzela je do sada 11 vozila od učinilaca težih prekršaja koji su, u najvećem broju slučaja, upravljali vozilom bez vozačke dozvole oduzete zbog kaznenih poena i vozača koji su upravljali vozilom za vreme trajanje mere zabrane upravljanja.

U saopštenju MUP-a su naveli da su, za nedelju dana, tri vozila oduzeta na teritoriji Policijske uprave u Šapcu, dva na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd i po jedno vozilo na teritoriji policijskih uprava u Valjevu, Vranju, Jagodini, Kraljevu, Leskovcu i Novom Pazaru.

Iz MUP-a su skrenuli pažnju da su četiri učinioca prekršaja od kojih je vozilo oduzeto bili mlađi od 22 godine, uključujući jednu maloletnu osobu.

Podsetili su da se vozilo privremeno oduzima od učinioca težeg prekršaja koji je u prethodne dve godine pravnosnažno osuđivan za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja, kao i da mera privremenog oduzimanja vozila traje do okončanja postupka pred nadležnim sudom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: