Šta će biti sa Apple automobilom?

Rokovi za predstavljanje su se stalno odlagali, a sada se čini da od toga neće biti ništa.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2024.

12:35

Šta će biti sa Apple automobilom?
Foto: max.ku/Shutterstock

U kompaniji Apple su, izgleda, doneli odluku koju su svi očekivali, a to je da odustanu od proizvodnje sopstvenog automobila.

Godinama se u kancelarijama tehnološkog giganta kuvao Project Titan, koji je trebalo da bude električni automobil sa visokim stepenom autonomije. Ali, rokovi za predstavljanje su se stalno odlagali, a sada se čini da od toga neće biti ništa.

Cena automobila je trebalo da bude oko 100.000 dolara i to samo sa drugim nivoom autonomije, što je nivo koji danas ima skoro svaki automobil. Apple je najavio četvrti nivo autonomije prilikom pokretanja projekta.

Vest je preneo Blumberg, pozivajući se na ljude bliske kompaniji. U Projektu Titan je bilo zaposleno oko 2.000 ljudi, a čini se da će kompanija većinu njih prebaciti u odeljenja koja razvijaju veštačku inteligenciju.

Očigledno, Apple je procenio da će im "život" u današnjoj auto-industriji biti mnogo udobniji ako se ograniče na isporuku softverskih rešenja drugim proizvođačima automobila, kao što je CarPlay.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: