Mesto sa 100 stanovnika, a 4.000 kazni dnevno: Nakucali sedam miliona evra!

Za dve nedelje naplatili kazne u visini od 7 miliona evra.

Automobili

Izvor: Revijahak

Sreda, 28.02.2024.

12:14

Mesto sa 100 stanovnika, a 4.000 kazni dnevno: Nakucali sedam miliona evra!
Foto: yogenystocker/Shutterstock

Svašta se dešava u saobraćaju, a ovo je zanimljiv slučaj iz ne tako daleke istorije jednog malog mesta u Italiji sa svega stotinu stanovnika. U periodu od samo dve nedelje radar je zabeležio 58.560 kazni za prekoračenje brzine.

Akvetiko je mestašce u regionu Ligurija, blizu granice sa Francuskom. Jedva da ima dve ulice, bar i seosku kuću. Ali Akvetiko takođe ima put bez trotoara koji prolazi kroz mesto i često služi kao poprište ilegalnih auto-trka, piše Revijahak.

Načelnik Akvetika, Alesandro Alesandri i neki od komšija su se umorili od buke i opšte nesigurnosti, pa su konačno postavili radar 2018. godine. Broj kazni porastao je na 4.000 dnevno u visini od čak sedam miliona evra za dve nedelje!

"Rekord" je postigao motociklista koji je vozio 135 km/h. Ograničenje brzine je inače samo 50 km/h.

Međutim, zbog mnogih pritužbi vozača, radar je na kraju uklonjen godinu dana kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: