Lepe vesti za sve koji putuju u Grčku: Počinje od leta VIDEO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otkrio je da bi do leta trebalo da počne da funkcioniše naplata putarine između Srbije i Grčke.

Automobili

Izvor:

Sreda, 28.02.2024.

09:59

Lepe vesti za sve koji putuju u Grčku: Počinje od leta VIDEO
Foto: Netfalls Remy Musser/Shutterstock

Kako je naveo, prošle sedmice u Grčkoj je održan prvi sastanak radnih grupa za uspostavljanje integrisane elektronske naplate putarine dve zemlje, a Vesić kaže da očekuje da taj sistem profunkcioniše do leta.

"Dogovor o tome postignut je tokom razgovora predsednika Srbije i premijera Grčke, nedavno u Beogradu. To je važan korak, ako znamo da veliki broj automobila iz Srbije svake godine u Grčku. Sa Severnom Makedonijom zajednički ’tag’ već dobro funkcioniše i optimisti smo da će do leta profunkcionisati i sa Grčkom. To je naš doprinos otvaranju Balkana. Grčka nam je, uz Crnu Goru, najvažnija po pitanju tagova", rekao je Vesić za TV Prva i dodao da se o zajedničkoj elektronskoj naplati putarine pregovara sa Crnom Gorom, Hrvatskom, Italijom i sa oba preduzeća u BiH, kako bi se građanima omogućila što komfornija putovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: