Automobili

Utorak, 27.02.2024.

15:36

Sedmorica "prokletih": Koji automobil je najružniji? ANKETA

U automoto svetu, ne ispadne uvek sve onako kako su dizajneri planirali, pa je sasvim normalno da se tu i tamo pojavi neki proizvod koji nije baš najprijatniji za gledanje.

Izvor: B92, Edmunds

Sedmorica
Foto: Fiat

Specijalizovani sajt Edmunds napravio je listu najružnijih automobila po njihovom mišljenju, pa smo odlučili da pokrenemo diskusiju i pitamo vas šta mislite o tome. Na kraju ovog teksta nalazi se anketa u kojoj možete da glasate, a u komentarima nam pišite koji je automobil za vas najružniji, bilo da je na ovoj listi ili ne.

7. Datsun F10 (Nissan Cherry)

Foto: Nissan
Nissan je radio na ovom automobilu, i nema sumnje da su se potrudili. Nažalost, izgleda kao da su ga pravili tako da ne prodaju nijedan primerak.

6. Fiat Multipla

Foto: Fiat
Šta reći, a da već nije rečeno. Fiat Multipla je verovatno najpoznatije vozilo sa ove liste. Koliko god da je korisna i pouzdana, Multipla jednostavno ima dizajn koji izaziva neke neobjašnjive emocije - nekako "volimo da je mrzimo".

5. Pontiak Aztek

Početna ideja čak i nije bila loša, ali je uništena kada je stavljena na karoseriju omanjeg kombija. Da su Asteci ovako pravili objekte, ljudi se ne bi danas divili njihovoj arhitekturi.

4. Cadillac Deville

Stvarno đavolski odrađen automobil. Nažalost, đavolski loše. Nikakva prednost u odnosu na Olds ili Buick.

3. Acura ZDX

Foto: Acura
Ne znamo šta da kažemo. Besmisleno, mada možda komforno.

2. Lincoln Versailles

Ovo je bio odgovor na Cadillac Seville. Međutim, odgovor je bio užurban, nepromišljen i netačan.

1. Lamborghini Veneno

Foto: Lamborghini
Kao da je neko guglao "superautomobil" i onda stavio na Veneno sve sa prve tri stranice rezultata. Svaki kliše kog možete da se setite, na njemu je - sreća u nesreći je što postoje samo tri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: