Automobili

Nedelja, 25.02.2024.

10:40

Stiže novi najveći Audi, šta možemo da očekujemo od Q9 FOTO

Najveći Audijev SUV na tržištu će se suprotstaviti BMW-u X7.

Izvor:

Stiže novi najveći Audi, šta možemo da očekujemo od Q9 FOTO
Nezvanièni render: Kolesa.ru

Audi Q9 je sve bliže realizaciji. Nemački proizvođač planira da ga predstavi već sledeće godine kao najjači adut u domenu luksuznih SUV vozila, gde trenutno BMW X7 i Mercedes GLS uzimaju najveći deo kolača.

Audi će ovde primeniti dobro poznati recept, koji uključuje i dodatne centimetre, kako na spoljašnjim dimenzijama, tako i kada je u pitanju veličina prednje maske.

U očekivanju zvaničnih detalja o dizajnu novog SUV-a, prenosimo vam dizajnerski predlog Nikite Čujka sa portala Kolesa.ru, nastao na osnovu "špijunskih" snimaka prototipa.
Nezvanièni render: Kolesa.ru
Sudeći prema spekulativnim renderima, za koje se Čujko specijalizovao proteklih godina, iako ogromna, Audijeva rešetka izgleda nenametljivo u poređenju sa masivnim bubrezima BMW-a.

Sa prednje strane, novina će biti dvodelna svetla, dok će pozadi dominirati naglašeni bokovi, praćeni padajućom linijom krova. Poseban pečat dizajnu zadnjeg dela vozila daće tanka stop svetla, međusobno povezana svetlosnom trakom.

Najveća nepoznanica se krije ispod poklopca motora. Pominje se "laki" hibrid, kao i najmanje jedan plug-in hibrid. U samom vrhu, po performansama, to bi lako mogla biti verzija koju pokreće Audi SQ8, što znači moćni 4.0 V8 tvin-turbo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: