Škoda se pohvalila: Napravili smo već 200.000 električnih krosovera

Samo u 2023. kompanija je isporučila 81.700 jedinica potpuno električnog SUV-a, što predstavlja povećanje od 52,1% u odnosu na prethodnu godinu.

Automobili

Izvor:

Petak, 23.02.2024.

16:12

Škoda se pohvalila: Napravili smo već 200.000 električnih krosovera
Foto: Škoda promo

Škoda je dosegla značajnu prekretnicu u unapređenju svoje e-mobility strategije, obeležavajući proizvodnju od 200.000 jedinica modela Enyaq i Enyaq Coupé. Jubilarni automobil je beli Enyaq Coupé Sportline koji je s proizvodne trake sišao 16. februara.

U tekućoj modelskoj godini, Enyaq nastavlja da se razvija sa poboljšanjima, uključujući snažnije i efikasnije pogone, još veći domet, brže punjenje i novi softver sa nadograđenim i intuitivnijim korisničkim interfejsom.
Foto: Škoda promo
Gledajući unapred, Škoda će nastaviti svoju predanost e-mobilnosti svetskom premijerom novog modela Elroq do kraja ove godine.

Ovaj potpuno električni kompaktni SUV signalizira početak ambiciozne kampanje, predstavljajući jedan od ukupno šest novih električnih modela koji će biti predstavljeni u narednim godinama i koji će upotpuniti Škodinu potpuno električnu liniju vozila.

Predvodnik električne budućnosti

Foto: Škoda promo
Enyaq je označio lansiranje Škodine e-mobility kampanje, kao prva serija modela češkog proizvođača baziranih na Modular Electrification Toolkit (MEB) mehaničkoj platformi Volkswagen grupe.

Kako bi omogućila proizvodnju modela MEB i modela MQB koji se temelje na motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, Škoda je uložila 32 miliona evra u konverziju i prilagođavanje proizvodne linije u svojoj glavnoj fabrici Mladá Boleslav.

U 2023. kompanija je isporučila 81.700 jedinica potpuno električnog SUV-a, što predstavlja povećanje od 52,1% u odnosu na prethodnu godinu.

Enyaq unapređen za modelsku godinu 2024.

Foto: Škoda promo
U Češkoj su Enyaq i Enyaq Coupé zauzeli četvrtinu tržišnog udela električnih vozila, što ih čini najpopularnijom električnom serijom na domaćem tržištu brenda. Takođe je vodeći u Slovačkoj sa više od 17% tržišnog udela i drugi je najprodavaniji BEV u Estoniji, Finskoj, Austriji i Švajcarskoj.

Model za 2024. godinu donosi značajna poboljšanja: modeli Enyaq 85, 85x i RS imaće snažnije i efikasnije električne motore na zadnjoj osovini, zajedno s novom verzijom softvera, koja donosi intuitivniji korisnički interfejs.

Ova ažuriranja, zajedno s drugim tehničkim poboljšanjima, povećavaju domet, optimizuju efikasnost punjenja i omogućavaju zagrejavanje baterije unapred za bolje performanse na DC punjačima.

Maksimalni domet Enyaqa je preko 560 kilometara za SUV verziju i više od 570 kilometara za Coupé verziju, uz smanjeno vreme punjenja od 10 do 80% za manje od 30 minuta za obe varijante.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: