Mercedes napada Bentley i Aston Martin: Prvi ultraluksuzni Mythos dolazi 2025.

Koštaće oko 300.000 evra.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 23.02.2024.

13:59

Mercedes napada Bentley i Aston Martin: Prvi ultraluksuzni Mythos dolazi 2025.
Foto: Mercedes promo

Mercedes je prvi put najavio planove za Mythos, brend ultraluksuznih modela, u maju 2022. godine, ali od tada nije bilo nikakvih vesti. U dokumentu o svojim finansijskim rezultatima za 2023, proizvođač sa "trokrakom zvezdom" je objavila istu tizer fotografiju kako bi najavila da će prvi model biti lansiran 2025. godine.

Sudeći po delimično zatamnjenom profilu automobila, reč je roudsteru. Trenutno je Mercedes SL dostupan isključivo kao AMG model, ali je predviđena i otmena Maybach verzija. To znači da će budući model brenda Mythos biti još luksuzniji. Očekuje se da će Myibach SL biti prvi koji će se naći u prodaji.

Cene će biti za one sa najdubljim džepom. Osnovni AMG SL 43 već ima šestocifrenu cenu evrima ili dolarima, u zavisnost od tržišta. Logika govori da će Maybach SL biti baziran na modelu SL 63 i da će koštati više od 200.000 evra.

Što se tiče Mithos varijante, ne treba se iznenaditi ako bude dostizala cenu od 300.000 evra.

Mercedes je opisao Mythos kao namenski podbrend za "veoma ekskluzivne kolekcionarske automobile". Proizvodiće se u maloj seriji i prodavaće se "najposvećenijim entuzijastima i kolekcionarima Mercedes-Benza".

Veruje se da će se ovi automobili suprotstaviti modelima brendova Bentley i Aston Martin, a možda čak i automobilima marke Ferrari ili McLaren.

Verovatno se pitate da li Mythos ima smisla kada je tu već Maybach. Kao što izreka kaže, bogati postaju sve bogatiji, stvarajući tako nove mogućnosti za Mercedes da poveća svoj profit tako što će mamiti imućne kupce višim ešalonom luksuza.

U 2023. odeljenje Maybach je zabeležilo povećanje prodaje za 19 procenata u odnosu na prethodnu godinu, što je ohrabrilo Mercedes da se zalaže za još skuplje i profitabilnije automobile.

Najveći rival BMW ima Rolls-Royce i pomeriće nedavno kupljeni brend Alpina na viši nivo kako bi popunio jaz između najskupljih BMW-a i "najjeftinijih" Rolls-Royce modela.

Sa druge strane, Volkswagen grupa pokriva sve tržišne niše sa bogatim portfoliom brendova Audi, Lamborghini, Bentley, Porsche i Bugatti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: