Automobili

Četvrtak, 22.02.2024.

13:02

Novi Zagato ima produženi "rep" koji se skida FOTO

Inspirisan klasičnim trkačkim modelom, AGTZ Twin Tail biće ograničen na samo 19 primeraka.

Izvor:

Novi Zagato ima produženi
Foto: Zagato promo

Zagato ima divan novi automobil pod nazivom AGTZ Twin Tail. Vozilo predstavlja omaž modelu Alpine A220 koji se takmičio u Le Manu, a zasnovano je na sportskom automobilu Alpine A110 sa centralno postavljenim motorom.

Kao i Alfa Romeo TZ1, Iso Rivolta GTZ i druge Zagato kreacije pre njega, AGTZ ima specijalno oblikovan zadnji deo vozila, kako bi se poboljšala aerodinamika. Ali ovde se zadnji deo zapravo može ukloniti.

Twin Tail vam daje mogućnost vožnje produžene verzije automobila za bolju aerodinamiku ili zdepastog kratkog "repa" za opušteno svakodnevno krstarenje. Obe iteracije sportskog automobila baziranog na Ačpine A110 izgledaju zanimljivo.
Foto: Zagato promo
Zagato nije objavio šta pokreće Twin Tail, ali auto verovatno ima fabrički A110 1.8-litarski četvorocilindarski motor sa turbo punjenjem, koji proizvodi 249 konjskih snaga.

U Alpine A110 motor je uparen sa sedmostepenim automatizovanim menjačem kvačilom sa dvostrukim kvačilom i ima pogon na zadnje točkove, što mu omogućava da ubrza do stotke za oko 4,5 sekundi.
Foto: Zagato promo
Zagato takođe ne navodi koliku masu je dodao vozilu specijalnom karoserijom, ali Alpine A110 teži skromnih 1.100 kg, tako da ne bi trebalo da bude mnogo više od toga.

Ako ste jedan od 19 srećnih kupaca ove prelepe kreacije moći ćete da izaberete bilo koju kombinaciju boja ili unutrašnjosti. Zagato prikazuje dva primerka u plavoj i beloj nijansi, kao i treći automobil sa plavom, belom i crvenom kombinacijom, koja simbolizuje boje francuske zastave.
Foto: Zagato promo
Cene se kreću od 650.000 evra, a skoro polovina primeraka je već rezervisana.

Zagato AGTZ Twin Tail imaće zvaničnu svetsku premijeru na manifestaciji Concorso d’Eleganza Villa d’Este u maju
Foto: Zagato promo
Foto: Zagato promo
Foto: Zagato promo
Foto: Zagato promo
Foto: Zagato promo
Omaž trkaækom modelu sa Le Mana (Foto: Zagato promo)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: