Automobili

Sreda, 21.02.2024.

16:49

Iznenađenje za vozače: Policija ima novu strategiju sa kamerama za kontrolu brzine

Policija se nada da će vaspitno-obrazovni rad sprečiti deo nezgoda jer mnoge teške prekršioce ne mogu zaustaviti ni visoke kazne ni zabrana vožnje.

Izvor: Revijahak

Iznenađenje za vozače: Policija ima novu strategiju sa kamerama za kontrolu brzine
Foto: yogenystocker/Shutterstock

Policija u nemačkoj pokrajini Severna Rajna-Vestfalija do sada je redovno na Twitteru/X objavljivala lokacije na kojima će sprovoditi kontrolu brzine vozila, a sada je tome došao kraj. Ova obaveštenja više neće biti dostupna.

Kako prenosi Kolnische Rundschau, Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Rajne-Vestfalije potvrdilo je novu policijsku strategiju po kojoj kontrole više neće biti najavljivane jer bi tada bile manje efikasne.

U Bohumu, Dortmundu i Linenu, na primer, policija je već prestala da objavljuje informacije o kamerama. Umesto svakodnevnog izveštavanja o tome gde su postavljene kamere za kontrolu brzine, policijske uprave žele da se fokusiraju na prevenciju i da označe relevantne teme na društvenim mrežama sa #Life.

Cilj je direktno doći do učesnika u saobraćaju i osvestiti ih o sopstvenoj odgovornosti za bezbednost na putevima.

Nesreće u većini slučajeva imaju ljudski uzrok jer se pravila ignorišu. Policija se nada da će vaspitno-obrazovni rad sprečiti deo nezgoda jer mnoge teške prekršioce ne mogu zaustaviti ni visoke kazne ni zabrana vožnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: