"Sportista" pred vaskrsnućem: VW razmišlja da vrati Scirocco iz penzije

Nemački proizvođač mogao bi da oživi jedan od popularnih modela koji su bili voljeni i na ovim prostorima.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2024.

13:02

Foto: VW

Kako je preneo list Autocar, pozivajući se na "visokorangirane" VW insajdere, novi Scirocco bio bi zabavan, ali nadasve praktičan električni automobil. Ova hečbek legenda je počela da se proizvodi još 1970-ih godina, a u novoj verziji mogla bi da bude bazirana na PPE platformi, koja je razvijana za elektrifikovane Porsche Boxster i Cayman modele, kao i za električni Audi TT. Scirocco je postao miljenih mnogih zahvaljujući dizajnu za koji je zaslužan Đorđeto Đuđaro, kao i zahvaljujući GTI modelu iz 1978. godine. Posle tri generacije, od kojih je poslednja bila zasnovana na Golfovoj platformi, prestali su da ga prave. Mada je mogućnost da se Scirocco vrati sada još u fazi spekulacije, pretpostavlja se da bi nalikovao prethodnoj verziji. Nije još objavljen ni zvaničan Scirocco koncept, ali čini se da je upravo ovakav tip informacija ono što treba da bi VW privukao nove kupce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: