Čemu služi čep na vratima vaših kola? Važan je, a mnogi ga zanemaruju VIDEO

Da li ste ikada obratili pažnju na čep koji se nalazi sa donje strane vrata vašeg automobila?

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2024.

09:35

Čemu služi čep na vratima vaših kola? Važan je, a mnogi ga zanemaruju VIDEO
Foto: Shutterstock/Peter Gudella

Kako bi automobil bio pouzdan i trajao što duže, proizvođači ugrađuju čitav niz funkcija koje su pre svega praktične, a služe što boljem održavanju automobila.

Jedna od čestih "boljki" jeste korozija koja se pojavljuje na limariji svakog automobila, a nju je najbolje sprečiti tako što ćete zaštiti auto od vlage. U tome, može da vam pomogne ovaj mali trik. Karoserija automobila ima dosta kanala kojima odvodi vodu, a neki od njih se nalaze i u vratima. Kako biste ih otpušili, pogledajte da li se sa donje strane nalazi čep - ponekad, može da bude i ispod gume ili nečega sličnog.

Slični kanali se mogu nalaziti i ispod šoferšajbne ili gepeka vašeg automobila, pa proverite da li je to slučaj.
@bourntocreate This is my sisters car that sounded like it had water in it! 😳 I had no idea! Thanks for the tip @AbdelMedia_ #carhack #HPSustainableSounds #thisisreal @Hudsonmatz22 ♬ original sound - Sarah | Bourn to Create

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: