Vozite Mercedes? Poslali su upozorenje, pogledajte da li se odnosi na vas

Mercedes-Benc (Benz) je pozvao vlasnike oko 250.000 vozila širom sveta da ih dovezu u servis proveru i eventualnu zamenu neodgovarajućih delova, potvrdio je u utorak portparol nemačkog giganta.

Automobili

Izvor: DPA

Sreda, 21.02.2024.

08:09

Vozite Mercedes? Poslali su upozorenje, pogledajte da li se odnosi na vas
Foto: Mercedes (ilustracija)

Poziv se prvo pojavio u bazi Nemačke uprave za motorni saobraćaj (KBA), a tiče se modela AMG GT, C klase, CLE, E klase, GLC, S klase i SL, kao i e-modele EQE i EQS proizvedene 2023. i kasnije. Samo u Nemačkoj akcija obuhvata 37.000 vozila.

Konkretno, pojedini osigurači ugrađeni u ta vozila mogu biti neadekvatni. Posledice mogu biti otkazivanje motora, pa čak i požar, navodi se u izveštaju KBA.

Mercedes će iz predostrožnosti zameniti te osigurače na navedenim modelima, saopštio je koncern. Intervencija u ovlašćenom servisu traje nekoliko sati, a troškove snosi proizvođač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: