Dacia Sandero dobila unapređenje, poboljšana još tri modela

Dacia je poznata po tome što daje prednost pristupačnosti u odnosu na sisteme autonomne vožnje, ali regulatorne promene u Evropi zahtevaju da njeni modeli budu opremljeni novim paketom funkcija.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2024.

15:27

Dacia Sandero dobila unapređenje, poboljšana još tri modela
Foto: Dacia

Da bi pratio nova pravila, rumunski proizvođač automobila najavio je ažuriranje modela iz porodica Sandero, Sandero Stepway, Logan i Jogger, dodajući još ADAS-a i novih funkcija.

Kao što zahteva GSR II (Globalna bezbednosna regulativa II) Evropske unije, koja stupa na snagu od jula 2024. godine, svi modeli Dacia sada dobijaju sledeće:

Snimač podataka o događajima, zamrzavanje ako je vozač alkoholisan, prepoznavanje saobraćajnih znakova sa upozorenjem o brzini, upozorenje o napuštanju trake, pomoć pri zadržavanju trake, upozorenje na pažnju vozaču, pomoć pri parkiranju, senzore za svetlo i kišu, AEB i signal za hitno zaustavljanje.

Pored toga, nalepnice sa QR kodom za spasavanje u hitnim slučajevima biće zalepljene na vetrobran i zadnje staklo, pa će omogućavati vatrogascima i spasilačkim ekipama brz pristup namenskoj brošuri sa informacijama o spasavanju.

Da bi podržala gorepomenute sisteme, Dacia je opremila Sandero, Sandero Stepway, Logan i Jogger novom ADAS kamerom na vetrobranskom staklu, zamenjujući stari senzor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: