Automobili

Utorak, 20.02.2024.

12:38

Kako Cybertruck ubrzava u realnim uslovima? VIDEO

U danima kada su kretale isporuke prvih Cybertruck modela, Ilon Mask je objavio video u kome njegov novi pikap u trci ubrzanja pobeđuje Porsche 911.

Izvor: B92

Kako Cybertruck ubrzava u realnim uslovima? VIDEO
Foto: Tesla

Ovaj snimak je postao hit na internetu, ali su mnogi sumnjali u njegovu autentičnost, odnosno u zaključke koji se izvode bez dodatne analize.

Ispostavilo se da su skeptici donekle u pravu - trka ubrzanja obično se organizuje na stazama dugim 402 metra i tu Tesla ne bi imao šanse, a ovde je trka trajala duplo kraće - 201 metar, i ruku na srce, Cybertruck je zaista pobedio.

Nedavno, međutim, jedan YouTube kanal objavio je još jedan test ubrzanja "uglastog" Tesla pikapa.

Ova ekipa je Cybertruck dovezla do zvanične staze za trke ubrzanja, i prema njihovim rezultatima od 0 do 100 km/h stiže za između 2,68 i 2,72 sekunde.

Kako stoji u zvaničnim podacima Cyberbeast verzije ovog futurističkog pikapa, do "stotke" mu je potrebno 2,6 sekundi, što je blizu rezultata koji su dobili i jutjuberi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: