Automobili

Utorak, 20.02.2024.

12:12

Prinove u kući Panamera: Porodica bogatija za dva nova člana FOTO

Porsche je proširio ponudu Panamera modela, pa je tako dodao 4 E-Hybrid i 4S E-Hybrid verzije, u onome što kažu da je njihov odgovor na veliku tražnju kupaca za hibridnim modelima na tržištu.

Izvor: B92

Prinove u kući Panamera: Porodica bogatija za dva nova člana FOTO
Panamera 4 E-Hybrid. Foto: Porsche

E-Hybrid je novi ponos Panamera porodice, sa 2,9-litarskim V6 twin-turbo benzinskim motorom koji isporučuje 304 KS. Uz električni motor, dolazi se do maksimalnih 470 KS i 650 Nm obrtnog mommenta. Do "stotke" stiže za 4,1 sekundu, a domet uz korišćenje samo struje mu je 96 kilometara.
Panamera 4S E-Hybrid. Foto: Porsche
Kod Panamera 4S E-Hybrid modela, tu je 2,9-litarski twin-turbo šestocilindarski motor koji daje 353 KS, a uz električni motor dolazi se do 544 KS i maksimalni obrtni momenat od 750 Nm. Uz pomoć ovoga, 4S E-Hybrid dolazi do "stotke" za 3,7 sekundi.
Panamera 4S E-Hybrid. Foto: Porsche
Četiri optimizovana E-Hybrid režima vožnje, uz poboljšani Sport i Sport Plus režim, daju bolje performans E-Hybrid modelima. Automobili startuju u E-Power režimu, a kada je neophodno, automatski se prebacuju u Hybrid Auto režim koji se prilagođava vožnji.
Foto: Porsche
Nove Panamere su osvežene i po pitanju dizajna, pa je tako napred stavljen unapređen set Matrix LED farova uz horizontalni usisnik vazduha. Pozadi je takođe došlo do manjih promena, a prozori su presvučeni srebrnkastim "senkama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: