Automobili

Utorak, 20.02.2024.

12:12

Prinove u kući Panamera: Porodica bogatija za dva nova člana FOTO

Porsche je proširio ponudu Panamera modela, pa je tako dodao 4 E-Hybrid i 4S E-Hybrid verzije, u onome što kažu da je njihov odgovor na veliku tražnju kupaca za hibridnim modelima na tržištu.

Izvor: B92

Prinove u kući Panamera: Porodica bogatija za dva nova člana FOTO
Panamera 4 E-Hybrid. Foto: Porsche

E-Hybrid je novi ponos Panamera porodice, sa 2,9-litarskim V6 twin-turbo benzinskim motorom koji isporučuje 304 KS. Uz električni motor, dolazi se do maksimalnih 470 KS i 650 Nm obrtnog mommenta. Do "stotke" stiže za 4,1 sekundu, a domet uz korišćenje samo struje mu je 96 kilometara.
Panamera 4S E-Hybrid. Foto: Porsche
Kod Panamera 4S E-Hybrid modela, tu je 2,9-litarski twin-turbo šestocilindarski motor koji daje 353 KS, a uz električni motor dolazi se do 544 KS i maksimalni obrtni momenat od 750 Nm. Uz pomoć ovoga, 4S E-Hybrid dolazi do "stotke" za 3,7 sekundi.
Panamera 4S E-Hybrid. Foto: Porsche
Četiri optimizovana E-Hybrid režima vožnje, uz poboljšani Sport i Sport Plus režim, daju bolje performans E-Hybrid modelima. Automobili startuju u E-Power režimu, a kada je neophodno, automatski se prebacuju u Hybrid Auto režim koji se prilagođava vožnji.
Foto: Porsche
Nove Panamere su osvežene i po pitanju dizajna, pa je tako napred stavljen unapređen set Matrix LED farova uz horizontalni usisnik vazduha. Pozadi je takođe došlo do manjih promena, a prozori su presvučeni srebrnkastim "senkama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: