Hibridizacija na delu: Citroen C4 i Citroen C4 X dobili "laki" Hybrid 136

Citroen je predstavio "hibridizovane" verzije C4 i C4 X modela, koji su sada dobili Hybrid 136 sistem.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 20.02.2024.

10:24

Hibridizacija na delu: Citroen C4 i Citroen C4 X dobili
Foto: Citroen promo

Hibridizacija je odrađena na 48V teghnologiji, a modeli imaju 48V bateriju koja se puni tokom određenih faza vožnje, kao i benzinski 3-cilinadrski motor koji je specijalno pravljen da se prilagodi hibridnom načinu vožnje, navodi kompanija.

Dodaje se da Hybrid 136 nudi komfor i prilagodljivost dok istovremeno smanjuje emisiju štetnih gasova u odnosu na prethodnike, kao i da je moguće do 50% gradske vožnje obaviti samo uz pomoć električnog motora.

Iz Citroena kažu da nova generacija 1,2 PureTech benzinskog motora ima 136 KS i 230 Nm maksimalnog obrtnog momenta, kao i da je izabrana posebna konfiguracija turbopunjača kako bi se prilagodila hibridnom sistemu.

Kada je u pitanju električni motor, on ima 28 KS i 55 Nm, a služi i kao generator za bateriju prilikom usporavanja, pa se tako smanjuje pritisak na kočnice. Ovi motori upareni su se šestostepenim 3-DCS6 menjačem.
Foto: Citroen promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: