Povratak legende: Stiže novi Mitsubishi Pajero?

Prema pisanju japanskih medija, Pajero bi se mogao da se vrati na scenu u bliskoj budućnosti. Nova generacija bi mogla da dobije plug-in hibridni sklop i temeljila bi se na platformi koju je razvila alijansa Renault-Nissan-Mitsubishi.

Automobili

Izvor: Kliks

Ponedeljak, 19.02.2024.

14:21

Povratak legende: Stiže novi Mitsubishi Pajero?
Foto: Profimedia

Nakon 40 godina provedenih na tržištu i s više od 3,3 miliona isporučenih primeraka, Mitsubishi Pajero povučen je iz proizvodnje 2021. godine.

Slavni terenac uživao je ogromnu popularnost u celom svetu, a svoj ovenčao se i slavom u motorsportu - Pajero je čak 12 puta bio osvajač relija Dakar u rukama devet različitih vozača.

Japanski mediji pišu da bi Mitsubishi u bliskoj budućnosti mogao ponovno da oživi ovu legendu. Kako navodi list Best Car, novi model bi se transformisao iz terenskog vozila u luksuzni SUV.

Novi Pajero bi dobio ekskluzivni plug-in hibridni pogonski sklop, a najverovatnije bi to bila poboljšana verzija istog pogona koji se nalazi u Outlanderu PHEV.

Također, novi Mitsubishi Pajero bi se temeljio na novoj platformi, koju je razvila alijansa Renault-Nissan-Mitsubishi. Istovremeno, japanska publikacija navodi da bi budući Pajero mogao da bude dug skoro pet metara, odnosno bio bi duži od aktuelnog Outlandera.

Za kraj, japanski novinari takođe spekulišu da bi sledeća generacija Pajera mogla da bude zvanično predstavljena 2027. godine, a početna cena bi trebalo da bude više od 50.000 eura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: