Automobili

Nedelja, 18.02.2024.

15:59

Kilometar u sekundi: Huawei postavlja duplo brže punjače od Teslinih

Huawei planira da ove godine instalira 100.000 stanica za brzo punjenje za električna vozila u Kini.

Izvor:

Kilometar u sekundi: Huawei postavlja duplo brže punjače od Teslinih
Foto: Owlie Productions/Shutterstock

Kina je jedna od zemalja koja snažno gura električnu mobilnost. Zagađenje u gradovima je veliko, a drumski saobraćaj se pokušava učiniti čistijim. Naravno, cene električnih vozila su mnogo niže nego u Evropi.

Tamo se vodi velika trka među proizvođačima koji pokušavaju da obezbede što bolju tržišnu poziciju i prati se svaki napredak tehnologije. Huawei Technologies planira da ove godine instalira 100.000 stanica za brzo punjenje za električna vozila u Kini, uključujući jedinice više nego dvostruko brže od Teslinih.

Time je praktično obezbeđena infrastruktura za još brži rast prodaje električnih vozila, ali i dalja ekspanzija kineskih proizvođača automobila. Stanica za punjenje za koju se tvrdi da omogućava 1 kilometar dometa za svaku sekundu punjenja može se naći na parkingu tržnog centra u "rodnom" gradu kompanije Huawei, Šenženu, maksimalne je snage 600kW.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: