Na prodaju električni automobil kralja Čarlsa III

Lični električni automobil marke Jaguar britanskog kralja Čarlsa Trećeg biće prodat na aukciji po procenjenoj ceni od 70.000 funti (oko 82.000 evra).

Automobili

Izvor: Tanjug

Petak, 16.02.2024.

21:53

Na prodaju električni automobil kralja Čarlsa III
Foto: Historics Auctioneers

On je kupio Jaguar I-Pace 2018. godine, što je prvi potpuno električni automobil u vlasništvu nekog člana kraljevske porodice.

Tadašnji princ od Velsa preuzeo je automobil u septembru 2018. nakon što je potrošio 60.000 funti na novi automobil, prenosi britanski portal Ekspres. Brzi punjač za dopunu automobila instaliran je u njegovoj londonskoj rezidenciji, Klarens haus, ubrzo nakon što je automobil stigao.

Predstavnik kuće "Historics Auctioneers" i specijalista za automobile Metju Pridi rekao je da će automobil imati trajnu kolekcionarsku vrednost.

"Oduševljeni smo što ovu kraljevsku ikonu predstavljamo na aukciji. To je neponovljiv deo istorije elektromotorstva. S obzirom na to da je Jaguar I-Pace prestao da se proizvodi pre modela iz 2025. godine, ovo će sigurno ostati najznačajniji primerak, što će se odraziti u njegovoj sve većoj vrednosti", naveo je Pridi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

1 d

Podeli: