Automobili

Sreda, 31.01.2024.

11:43

BMW Z4 M40i za 2025. dolazi i sa manuelnim menjačem FOTO

BMW ne odustaje od manuelnog menjača, pa će ga tako učiniti dostupnim i u nekim od ovogodišnjih modela.

Izvor: B92

BMW Z4 M40i za 2025. dolazi i sa manuelnim menjačem FOTO
Foto: BMW

Među njima je i revidirani BMW Z4 M40i 2025, koji ima šestostepeni manuelni menjač a razvijen je pod kodnim imenom "Handschalter", što na nemačkom znači "pomeranje ruke".
Foto: BMW
Ovom modelu su posebno prilagođeni set zupčanika i osovine, a pored toga, odrađene su i revizije ručice menjača i još ponekih delova mehanizma. Cilj kompanije je da vozačima pruži osećaj precizne mehaničke veze sa pogonskim sklopom.
Foto: BMW
Izbor šestostepenog manuelnog menjača donosi neka uzbudljiva poboljšanja performansi, kako u mehaničkom smislu, tako i što se tiče softvera.
Foto: BMW
Što se pogonskog sklopa tiče, tu je 3,0-litarski motor koji isporučuje 382 KS i oko 500 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Foto: BMW
BMW Z4 M40i sa manuelnim menjačem od nule do "stotke" stiže za 4,2 sekunde, nešto sporije od 3,9 sekundi koliko je potrebno za varijantu sa osmostepenim automatskim menjačem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Tenkovi su ušli u centar grada

Izraelski tenkovi su prvi put u utorak stigli do centra Rafe, prema izjavama svedoka, tri nedelje nakon početka kopnene operacije u južnom delu Gaze koja je izazvala globalnu osudu.

13:26

28.5.2024.

1 d

Podeli: