Automobili

Petak, 22.12.2023.

13:06

Potvrđeno: Komšije dobijaju prvu fabriku kineskog BYD u Evropi

Poznato je gde će kineski proizvođač električnih automobila BYD graditi svoju prvu evropsku fabriku.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: BYD

Prvu fabriku BYD će da pravi u mađarskom gradu Segedinu, objavio je danas mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

Ovaj projekat je "jedna od najznačajnijih investicija u istoriji mađarske privrede koja otvara hiljade radnih mesta", rekao je Sijarto, prenosi agencija MTI.

Sijarto je dodao da će BYD biti šesti proizvođač automobila u Mađarskoj.

On je naveo i da će mađarska vlada finansijski podržati građenje fabrike, ali i da tačan iznos neće biti objavljen pre nego što se Evropska komisija saglasi sa tim projektom.

I ranije se spekulisalo o ovome, ali sada je zvanično. Cilj koji BYD ima jeste da zauzme 10% tržišnog udela u Evropi do kraja decenije, a do sada su prodali nešto više od 13.000 primeraka na Starom kontinentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: