Automobili

Utorak, 07.02.2023.

12:35

BMW ne odustaje: "Bubrezi" će još više rasti

Najnovije informacije sugerišu da BMW planira da dodatno naglasi svoj prepoznatljiv dizajnerski potpis.

Izvor: Izvor: Index.hr

BMW ne odustaje:
Foto: B92/NÆ

Ako ste pomislili da je BMW već preuveličao prednju masku, sledi novo iznenađenje.

Određeni BMW modeli već imaju osvetljenu masku, a sada bi mogli da dobiju i novu verziju gde je prednja maska povezana sa glavnim svetlima, i to ne samo u dizajnu.

Naime, svetla i maska bi mogle da rade, tačnije da svetle, zajedno. Ovo bi farove i celokupnu masku učinilo jedinstvenim sklopom.

U prilog tome ide i skica koju je BMW već predao Svetskoj organizaciji za intelektualnu svojinu (WIPO).
Izvor: WIPO
Istina, ne treba žuriti jer takve maske teško da ćemo videti na modelima sa SUS motorima. Kako se radi o potpuno zatvorenoj površini, jasno je da maska gubi funkciju usmerivača vazduha za hlađenje, što nije potrebno električnim automobilima.

Kako je otkrio Carbuzz, dnevna svetla i sama rešetka "radili" bi zajedno i bili u istoj ravni, dok bi panel sa glavnim farovima bio uvučen i sakriven kada se ne koristi.

Nije sasvim jasno da li bi to značilo da bi automobil napred imao samo crnu neprozirnu površinu dok je parkiran, ili bi "ekran" maske imao mogućnost podešavanja različitih prikaza. Koncept Vision Dee, prikazan na ovogodišnjem CES-u, je očigledno uvod u neki novi pravac dizajna od strane BMW-a, koji bi mogao da uključi tako digitalizovanu prednju masku sa nekim dodatnim funkcijama.

U svakom slučaju, moramo biti strpljivi dok se BMW ne usudi da široj javnosti predstavi konkretno rešenje.

Podrazumeva se da su dani prepoznatljivih duplih okruglih farova i diskretnih "bubreščića" davno iza nas.
Koncept Vision Dee (Foto: BMW promo)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: