Automobili

Četvrtak, 24.11.2022.

12:30

Kia pokreće proizvodnju električnih vozila u SAD 2025.

Kia je u SAD od 2009. godine proizvela više od 3,8 miliona vozila.

Izvor:

Kia pokreće proizvodnju električnih vozila u SAD 2025.
Elektrièni model EV6 proglašen je za auto godine u Evropi (Foto: Kia promo)

Na nedavnoj svečanosti povodom početka izgradnje fabrike Hyundai Motor Group Metaplant (HMGMA), iz korporacije Kia su potvrdili da je početak proizvodnje električnih vozila te marke planiran za prvu polovinu 2025. godine, u namenskom pogonu za proizvodnju električnih vozila (EV) i baterija u Savani (Džordžija, SAD) .
Foto: Kia promo
Kia je u SAD od 2009. godine proizvela više od 3,8 miliona vozila, a 2006. realizovala je jednu od najvećih stranih investicija u istoriji američke savezne države Džordžija.

U tom, najsavremenijem proizvodnom pogonu proizvedeno je skoro 40% ukupne prodaje Kia automobila u SAD.
Izgled buduæe fabrike (Foto: Kia promo)
Kia u Sjedinjenim Državama proizvodi SUV modele Telluride, Sorento, Sportage i limuzinu K5, a čak 90 odsto tih vozila proda se na američkom tržištu na kojem je 750 prodajnih zastupnika za Kia automobile.

Nova fabrika bi u narednim godinama trebalo da zapošljava više od 8.100 ljudi, jer u grupaciji koju pored brendova Kia i Hyundai čini i treća marka - Genesis, žele da uspostave stabilan lanac nabavke za baterije i druge komponente za električna vozila u SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: