Automobili

Nedelja, 02.10.2022.

18:30

Održana treća po redu Fićijada: Starije Užičane preplavila nostalgija

Nesvakidašnja povorka od Zlakuse do Zlatibora – simbol bivše Jugoslavije na ulicama.

Izvor: Izvor: RINA

Održana treća po redu Fićijada: Starije Užičane preplavila nostalgija
Foto: RINA

Fića nije samo automobil, već simbol posebnog načina života i to najbolje dokazuju zaljubljenici u ovaj vremešni automobil koji se nekoliko puta godišnje okupljaju na Fićijadama širom bivše Jugslavije.

Vozači fića okupili su se u nedelju i u Zlakusi, kako bi otpočeli treću po redu Fićijadu pod nazivom "Fićom kroz selo 2022". Ovogodišnja ruta bila je Zlakusa – Užice – Zlatibor – Zlakusa, prenosi RINA.

"Ovo je pravi praznik za oči. Toliko fića na jednom mestu, vraćaju me u dane kad je to bilo najčešći automobil na ulicama Užica. To je neuništivo vozilo, evo i ovi oldtajmeri odlično idu", rekao je Svetislav Pavlović iz Užica tokom izložbe fića na Trgu partizana.

Raznobojne i različite generacije fića privukle su veliki broj kako meštana tako i turista na našoj "zlatnoj planini". Kako posetioci i ljubitelji fiće tvrde, Fićijada u njima budi nostalgiju, a najveću pažnju su im privukle fiće najstarije generacije.

Skup fića na Zlatiboru počeo je u 13.30 i trajala je do 15.00 kada su vozači krenuli nazad ka početnoj tački – Zlakusi.

Organizatori ove manifestacije su Etno udruženje "Zavičaj" iz Zlakuse, Etno park "Terzića avlija" i užički fićisti, uz podršku Grada Užica i TO Zlatibor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban "uvalio kosku" Beogradu?

Mađarski premijer Viktor Orban pohvalio je planove nemačke vlade koja ispituje mogućnost da se procedure za odobravanje azila obavljaju u zemljama koje nisu članice Evropske unije.

9:48

24.6.2024.

9 h

Podeli: