Automobili

Subota, 01.01.2022.

15:00

Kako će izgledati nove reklame za automobile?

Od marta iduće godine, prema Carscoopsu, reklame za automobile koje se emitiraju u svim vrstama medija u Francuskoj moraće da budu ukrašene odgovarajućim dodacima.

Izvor: B92

Kako će izgledati nove reklame za automobile?
Foto: Tesla

Na primeer, na kratka putovanja najbolje je ići pešice ili biciklom. Možda razmisliti o korišćenju zajedničkih automobila ili za svakodnevna putovanja najbolje je koristiti javni prijevoz.

No, tu nije kraj jer će oglašavanje u svakom mediju, osim u radijskim emisijama, morati da bude označeno hashtagom SeDéplacerMoinsPolluer. Kazna za nepoštivanje novih propisa?

Do 50.000 evra. U slučaju velikih budžeta i ogromnih reklamnih kampanja, ovaj iznos ne zvuči zastrašujuće, ali sumnjam da bi iko bio tako užasno voljan izbiti i rešiti se tolike količine novca samo da bi pokazao neposlušnost. Ali, ali – ovo nije sve?

Jer dizelaše i benzince ćemo viđati u francuskim reklamama samo do 2028. Nakon ovog datuma bit će zabranjeno reklamirati sve što emituje više od 123 g CO2 po svakom pređenom kilometru.

Kao rezultat toga, francuski prijemnici od 2028 više neće oglašavati takve “smrtonosne zagađivače” kao što je Toyota Corolla 1.2, koja emituje 132-163 g CO2 po kilometru.

Prvobitni plan je bio dopustiti reklame za vozila koja ispuštaju maksimalno 95 g CO2 po kilometru. Yaris Hybrid jedva može uhvatiti ovu vrijednost, pod uslovom da se računa samo minimalna vrednost iz merenja (87-98 g CO2/km). Možda bi bilo najbolje da se u potpunosti zabrane ove reklame?

Sve u svemu, možda bi bilo najbolje da ovakve reklame, prikazuju vječno sretne, odmorne, mlade i dinamične ljude koji jure pustim gradskim ulicama i koji odmah nakon posla kreću u paraglajding let, koji završava prelazom u džunglu, nakon čega su, još uvek puni energije i nakon iscrpljujućeg dana imaju dovoljno snage da uđu u detetovu sobu da mu pročitaju priču za laku noć.

Imaće oko 3 sekunde da se auto pokaže u svemu tome. Na sreću, najbolji su već kreirani:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: