Automobili

Sreda, 26.02.2020.

12:59

Audi pravi presvlake od recikliranih plastičnih flaša

Dok ostali proizvođači automobila koriste veganski tip kože, Audi planira da presvlake pravi od recikliranih plastičnih flaša.

Izvor: SN

Audi pravi presvlake od recikliranih plastičnih flaša
Photo by Ker Robertson/Getty Images

Prvi model koji će imati ovakve presvlake biće nova generacija Audi A3, a 89% tekstila biće napravljeno od reciklirane plastike.

Kako su rekli biće potrebno 45 plastičnih flaša od litar i po kako bi se napravilo jedno sedište, a 62 flaše su potrebne kako bi se napravio tepih.

Reciklirani materijal se ne može samostalno koristiti već mora da bude u kombinaciji sa nekim drugim materijalom, objasnio je šef tekstilnog odeljenja Ute Gronhajm.

"Mi dajemo sve od sebe da zamenimo poliester. Imamo cilj da se uskoro u potpunosti prebacimo na materijal koji će činiti samo reciklirana plastika kako bismo to mogli ponovo da recikliramo. I nismo daleko od rešenja", dodaje gospodin Gronhajm.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: