Automobili

Četvrtak, 20.12.2018.

18:25

Naslednik Aventadora imaće hibridni pogon sa V12 agregatom

Kako prenosi Autocar, Lamborghini će predstaviti naslednika Aventadora 2020. godine.

Izvor: B92

Naslednik Aventadora imaće hibridni pogon sa V12 agregatom
Lamborghini Aventador SJV

Novi Lamborghinijev superautomobil će pokretati hibridni pogon koji će prvi put biti korišćen u limitiranoj seriji sledeće godine.

Limitirana serija ima kodno ime LB48H, a Lamborghini će je lansirati u okviru serije "jedinstvenih" modela što je već uradio sa Centenariom i Venenom.

Očekuje se da ovaj hiperautomobil košta više od dva miliona evra. Pogonska jedinica će biti kombinacija V12 atmosferca i jednog elektromotora i razvijaće oko 840 KS.

To se razlikuje od prvobitnih izveštaja prema kojima bi naslednik Aventadora trebalo da poseduje hibrid V12 i tri elektromotora sa ukupno 1.200 KS.

Iz Lamborghinija su najavili da će elektrifikovati naslednika Aventadora, pa im je najveći izazov smanjivanje težine. Čak i najlakša verzija će imati oko 150-200 kg više od uobičajenog Lamborghinija.

Drugi problem s kojim se susreću u Lamborghiniju su novi standardi ekonomičnosti i emisije gasova, odnosno minimalna autonomija na električni pogon.

Još uvek nema informacija kako će se zvati naslednik Aventadora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: