Naslednik Aventadora imaće hibridni pogon sa V12 agregatom

Kako prenosi Autocar, Lamborghini će predstaviti naslednika Aventadora 2020. godine.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 20.12.2018.

18:25

Naslednik Aventadora imaće hibridni pogon sa V12 agregatom
Lamborghini Aventador SJV

Novi Lamborghinijev superautomobil će pokretati hibridni pogon koji će prvi put biti korišćen u limitiranoj seriji sledeće godine.

Limitirana serija ima kodno ime LB48H, a Lamborghini će je lansirati u okviru serije "jedinstvenih" modela što je već uradio sa Centenariom i Venenom.

Očekuje se da ovaj hiperautomobil košta više od dva miliona evra. Pogonska jedinica će biti kombinacija V12 atmosferca i jednog elektromotora i razvijaće oko 840 KS.

To se razlikuje od prvobitnih izveštaja prema kojima bi naslednik Aventadora trebalo da poseduje hibrid V12 i tri elektromotora sa ukupno 1.200 KS.

Iz Lamborghinija su najavili da će elektrifikovati naslednika Aventadora, pa im je najveći izazov smanjivanje težine. Čak i najlakša verzija će imati oko 150-200 kg više od uobičajenog Lamborghinija.

Drugi problem s kojim se susreću u Lamborghiniju su novi standardi ekonomičnosti i emisije gasova, odnosno minimalna autonomija na električni pogon.

Još uvek nema informacija kako će se zvati naslednik Aventadora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: