Koliki obrtni moment razvija Tesla S P85D? (VIDEO)

Znamo da novi, unapređeni Tesla S ima dva elektromotora koja ukupno proizvode 691 ks i pogon na sva 4 točka, ali koliki je obrtni moment ovog luksuznog električnog automobila?

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 30.12.2014.

11:58

Default images

Kada je Ilon Mask u oktobru predstavio Teslu S P85D, saznali smo brojne tehničke detalje ali ne i koliko njutn-metara elektromotori prenose na točkove automobila.

U nameri da to otkrije, Drag Times ekipa odvezla je automobil na valjke, kako bi se precizno izmerio obrtni moment.

Znamo da električni motori razvijaju veliki obrtni moment a to su potvrdili i merni instrumenti koji su tokom testa zabeležili da P85D raspolaže sa čak 1.171 Nm:



Tesla S P85D osmišljen je da bi zadovoljio i zahteve ljubitelja sportske vožnje s obzirom da po ubrzanju može da parira mnogim superautomobilima.

Ubrzanje od 0 do 96 km/h (0-60 milja na sat) iznosi svega 3,2 s, što je za čitavu sekundu bolje vreme od standardne verzije Modela S P85, dok je maksimalna brzina povećana na 250 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: