Automobili

Ponedeljak, 10.11.2014.

14:08

Mazda ne planira novi RX model

Spekulacije o tome da će posle ukidanja modela RX-8 Mazda ponovo proizvoditi sportske automobile sa rotacionim motorom, demantovao je izvršni direktor kompanije, Masamichi Kogai.

Izvor: B92

Default images

Tako će zaljubljenici u Mazdine sportske automobile sa rotacionim motorima moći da uživaju samo u polovnim primercima nekadašnjih modela, kao što su RX-7 ili RX-8.

Kogai je izjavio da će Mazda, umesto da ulaže u razvoj novog RX modela, ostati fokusirana na unapređenje postojeće SKYACTIV tehnologije.

On je objasnio da je ta kompanija gotovo popunila planiranu gamu modela i da neće uvoditi novi (RX), već će se posvetiti poboljšanju postojećih vozila.

Rukovodstvo japanskog proizvođača prednost daje modelima koji će se proizvoditi u većim serijama i tako donositi zaradu, u odnosu na egzotični RX sportski automobil, kaže Kogai.

Sa druge strane, fanovi se ne slažu sa tim, jer smatraju da je Mazdi potreban jedan model koji bi joj davao pečat i po kome bi se kompanija razlikovala od ostalih proizvođača, a to su do sada bili upravo RX automobili.

Iz Mazde su ranije stizale najave da bi ta kompanija mogla ponovo da koristi rotacione motore, ali samo kao generator električne energije u modelima sa hibridnim pogonom.

Vozili smo: Mazda RX-8

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: