Automobili

Utorak, 15.07.2014.

11:53

Opel gradi centar za motore budućnosti

Opel pokreće novi građevisnki projekat u svom sedištu u Riselshajmu. Kompanija namerava da u tom gradu uloži 210 miliona evra u izgradnju novog centra za razvoj i testiranje čistijih motora.

Izvor: B92

Default images

Kompleks zgrada, od kojih će najviša imati sedam spratova, biće sagrađen u jugozapadnom sektoru Opelovog međunarodnog tehničko-razvojnog centra (ITDC), a od 2017. godine inženjeri i tehničari će u ovom objektu razvijati pogonske agregate budućnosti.

Novi centar će takođe poslužiti kao baza za 43 platforme za testiranje performansi najnovije generacije motora.
Projekat izgradnje deo je investicije najavljene 2013. godine, u okviru koje je 230 miliona evra namenjeno za novo postrojenje za razvoj i testiranje u ITDC centru kao i za test-centar Rodgau-Dudenhofen. Najveći deo, 210 miliona evra, ulaže se u Riselshajm.

Kompleks će zauzimati površinu od oko 13.000 kvadratnih metara , a ovo je najveća investicija u gradu u kome se nalazi Opelovo sedište još od otvaranja novog proizvodnog pogona 2002. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

19 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: