Galerija: Alfa Romeo 4C

Uoči početka prodaje na evropskom tržištu, Alfa Romeo je objavio nove fotografije i promotivni video dugoočekivanog sportskog modela 4C.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 20.09.2013.

13:56

Default images

Alfa 4C veoma je značajan model za italijanskog proizvođača. Možda ne toliko zbog broja automobila koji će biti prodati i novih kupaca koje će mu doneti, koliko zbog poboljšanja imidža ove automobilske marke. Takođe, ovim modelom Alfa se posle dužeg vremena vraća na unosno tržište SAD.



Dizajniran i projektovan u Alfa Romeu, 4C se proizvodi u Maseratijevoj fabrici u Modeni.

Podsećamo, ovaj sportski dvosed dugačak je 4 m, a pogonjen 1.75 litarskim turbo-punjenim motorom koji razvija 240 ks. Snaga se prenosi na zadnje točkove pomoću šestobrzinskog TCT menjača koji će osim automatskog imati i sekvencijalni režim rada.
Da bi iz mesta dostigao 100 km/h, potrebno mu je 4,5 s, a maksimalna brzina iznosi 258 km/h. Odnos mase na prednjoj/zadnjoj osovini je 40:60.

Planirana je da se godišnje proizvode 3.500 automobila, od čega je samo 1.000 namenjeno evropskom tržištu. Početna cena iznosiće 60.000 evra.
Početak prodaje u Evropi zakazan je za oktobar, dok će u Americi model 4C moći da se nabavi nakon predstavljanja ovog automobila na salonu u Los Anđelesu, u novembru 2013.

Pogledajte galeriju fotografija modela Alfa Romeo 4C.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: