Automobili

Nedelja, 18.03.2012.

19:35

Lexus LF-LC hibridni koncept

Lexus je na sajmu automobila u Ženevi imao evropsku premijeru koncepta sportskog kupea LF-LC sa hibridnim pogonom.

Izvor: B92

Default images

Ovo vozilo je prvi put predstavljeno u januaru 2012. na sajmu automobila u Detroitu, a u japanskoj kompaniji kažu da se LF-LC nadovezuje na stilski koncept koji je primenjen na modelima CT i GS, kao i da označava pravac kojim će se Lexus kretati u budućnosti.

U pitanju je novi dizajnerski jezik koji karakterišu snažne konture i jedinstvena mrežasta maska hladnjaka uokvirena masivnim aluminijumskim lajsnama, dok profil ima snažnu i dinamičnu siluetu koja naglašava kretanje.
Enterijer koncepta LF-LC donosi futuristički izgled u kome dominira veliki ekran osetljiv na dodir, dijagonale 12,3 inča.

Na unutrašnjosti vrata nalazi se po jedan manji touch-screen preko koga se upravlja komandama za otvaranje prozora, podešavanje spoljnih retrovizora i sedišta vozača i suvozača.
Iz japanskog proizvođača su saopštili da LF-LC pokreće napredna verzija Lexus Hybrid Drive pogona, koja se u isto vreme odlikuje visokim performansama i niskom potrošnjom goriva. Motor je smešten napred, a snaga se prenosi na zadnje točkove automobila.

Više informacija o premijerama na sajmu automobila u Ženevi možete pročitati u našem Specijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: