Automobili

Sreda, 09.11.2011.

09:52

FIAT Srbija: nova oprema iz Japana

U fabriku FIAT Automobili Srbija (FAS) u Kragujevcu počela je da stiže oprema iz japanske fabrike Komatsu. Ova oprema namenjena je pogonu Preseraj i prva je od dve linije automatizovanih presa nove tehnologije koja se primenjuje u FIAT grupaciji.

Izvor: B92

Default images

Linija sastoji se od pet presa i do sada je instalirana u dve najnovije FIAT-ove fabrike - u Brazilu i italijanskom gradu Cassino. Ukupna vrednost investicije za pogon Preseraj iznosi oko 100 miliona evra.

Oprema teška blizu 3 000 tona stigla je iz Japana brodom u 587 sanduka. Početkom 2012. stići će i druga linija presa koja će u okviru grupacije prvi put biti instalirana u FIAT-ovoj fabrici u Kragujevcu.

Kao što je i najavljeno, u Kragujevcu su krajem oktobra proizvedene prve školjke novog modela L Zero. Projekat se odvija prema utvrđenom planu, što podrazumeva i proizvodnju probne serije novog modela do kraja 2011.

FIAT L Zero stiže do maja 2012.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: