Mercedes-Benz C klasa 2012

Nemačka autokompanija objavila je fotografije i zvanične detalje za svoju novu C klasu, zapravo restilizovanu verziju popularnog modela, koja će premijeru imati u januaru 2011. na detroitskom salonu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 23.12.2010.

10:04

Default images

Osvežena klasa stiže u prodajne salone na leto 2011. godine, a na njoj je, kako kažu iz ove kompanije, primenjen novi dizajnerski jezik.

Kao što se i očekivalo, centralni element automobila je rešetka hladnjaka, a tu je i novi dizajn branika i difuzori smešteni veoma nisko, pa automobil izgleda "mišićavije".

Nova C klasa dolazi sa novom aluminijumskom haubom koja je redukovala težinu i unapredila ekonomičnost. Dinamičnijem i određenijem izgledu doprinose novi farovi i horizontalno postavljene LED diode u braniku.
Poboljšanja su uočljiva u enterijeru, jer C klasa sada ima moćniju, sportskiju i luksuzniju unutrašnjost.

Centralna konzola ima srebrne tastere, nove kontrole funkcije i površinu visokog sjaja.
Ispod haube C350 nalazi se 3,5-litarski V6 benzinski motor koji isporučuje 302 KS, dok je ekonomičnost poboljšana za 5 odsto.

Mercedes C250 i C300 4Matic ubrzavaće od 0-100 km/h za 7,1 sekundu.

Više detalja o novoj C klasi očekujemo nakon predstavljanja u Detroitu.

M. A.

Pročitajte više o novom Mercedesu CLS s linijom kupea

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: