Kamere uskoro "kažnjavaju"

U Srbiji je od početka novembra u saobraćajnim udesima poginulo 13 osoba, a više od 200 ljudi je teže ili lakše povređeno. Saobraćajna policija najavila je pojačanu kontrolu saobraćaja i snimanje saobraćajnih prekršaja bez zaustavljanja vozila, uz naknadno slanje prekršajnih prijava na kućnu adresu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.11.2010.

10:27

Default images

Vladimir Rebić, zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije, istakao je da su najverovatnije skoro prolećne vremenske prilike ovih dana uticale da se vozači ponašaju slobodnije na putevima i da razvijaju brzine veće od propisanih.



"Biće sprovedena pojačana kontrola saobraćaja koja će se vršiti na način koji možda nije uobičajen za srpske uslove, a to je snimanje i dokumentovanje prekršaja bez zaustavljanja vozača i kasnije procesuiranje po osnovu dobijenih podataka o vlasniku vozila", izjavio je Rebić za B92.

On je takođe istakao da kamere po beogradskim saobraćajnicama rade, doduše još uvek eksperimentalno, ali da se za 15-20 dana očekuje ispunjavanje uslova koji su neophodni da bi se ta dokumenta smatrala dokazom o prekršajnom postupku. "Ipak, dok te kamere ne profunkcionišu ovako kako očekujemo, u Beogradu će se kontrola vršiti iz vozila bez obeležja policije, takozvanih presretača, koji se kreću ulicama i snimaju prekršioce", rekao je Rebić.

Kamere snimaju, ali ne kažnjavaju

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: