Automobili

Sreda, 24.01.2024.

10:04

Stigao je! VW Golf za 2024. FOTO

Nakon fotografija "kamufliranih" vozila i dizajnerskih skica, Volkswagen je najzad otkrio redizajnirani Golf 8. Reč je o unapređenoj verziji aktuelne generacije.

Izvor:

Stigao je! VW Golf za 2024. FOTO
Foto: VW promo

Redizajnirani Golf će biti opremljen multimedijalnim sistemom sledeće generacije, sa brzim procesorom, intuitivnim kontrolama, inteligentnim IDA glasovnim asistentom i ChatGPT integracijom.

Osim toga, novi plug-in hibrid će imati potpuno električni domet od oko 100 km i ukupan domet od 1.000 km, kao i funkciju brzog punjenja od 50 kW.

Novi dizajn svetala

Foto: VW promo
Novi Golf i Golf Variant se razlikuju od prethodnika po modifikacijama prednjeg dela. Vizuelno definisane karakteristike uključuju Volkswagenov logo, koji je prvi put osvetljen za evropska tržišta, i novi dizajn LED prednjih svetala.

IQ.LIGHT LED matrix farovi obuhvataju nova duga svetla visokih performansi sa dometom do 500 m. IQ.LIGHT 3D LED zadnja svetla u obe varijante takođe su dobila novi dizajn.

Novi multimedijalni sistem

Foto: VW promo
U kabini Golfa za 2024. se nalazi potpuno novi, intuitivni infotejnment sa ekranom osetljivim na dodir. Odlikuju ga ergonomski optimizovani, osvetljeni donji klizni segmenti osetljivi na dodir, kojima se kontroliše temperatura i jačina zvuka.

Potpuno su novi i unapređeni multifunkcijski volan i novi IDA glasovni asistent.

IDA se, zahvaljujući komandama koje se izgovaraju prirodnim glasom, može koristiti ne samo za kontrolu funkcija kao što su klima-uređaj, telefon ili navigacioni sistem, već i za pristup onlajn informacijama iz svih mogućih tema i oblasti – od vremenske prognoze do nekih opštih pitanja.

Novi sistemi asistencije

Foto: VW promo
Upravljanje modelima Golf i Golf Variant olakšavaju novi, unapređeni sistemi asistencije poput Park Assist Plus i Park Assist Pro (po prvi put dostupan u Golfu) za ulazak i izlazak sa parking mesta pomoću smart telefona, uz potpuno novu funkciju Area View koja omogućava pogled od 360 stepeni na određenu zonu.

Šest linija opreme

Foto: VW promo
Volkswagen će predstaviti novi Golf i Golf Variant u osnovnoj verziji (Golf), koju prate linije i nivoi opreme Life, Style i R-Line. Dva kultna sportska modela iz proizvodne linije – Golf GTE i Golf GTI – nezavisno su pozicionirani.

Asortiman pogonskih agregata novog Golfa u početku će uključivati i dva plug-in hibridna pogona (eHybrid i GTE), dva "laka" hibridna sistema sa tehnologijom od 48 V (eTSI), četiri benzinska motora sa turbopunjačem (TSI) i dva dizel motora sa turbopunjačem (TDI).
Foto: VW promo
Elitni "sportisti" – Golf GTI Clubsport, Golf R i Golf Variant R – na tržištu će biti dostupni u drugoj polovini godine (R modeli sa 4MOTION pogonom na sva četiri točka).

Dodatne verzije sa pogonom na svim točkovima i TSI motorom od 150 kW takođe će debitovati sledeće godine.

Zajedničko za sve Golf modele je potpuno nova generacija infotejnment sistema, nove, osvetljene kontrole automatskog klima uređaja, i potpuno nova LED prednja i LED zadnja svetla.
Foto: VW promo
Foto: VW promo
Foto: VW promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: