BMW poručuje: Evropa nije spremna da zabrani SUS motore

Dok se Evropa suočava s pretećom gasnom energetskom krizom, BMW upozorava da potpuno prihvatanje električnih vozila kao jedinog masovnog prevoznog sredstva nije rešenje.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 22.09.2022.

11:00

BMW poručuje: Evropa nije spremna da zabrani SUS motore
Foto: BMW promo

Izvršni direktor bavarske marke, Oliver Cipse, kaže da Evropa nije spremna za oštro isključivanje benzinskih i dizelskih motora: ‘Pogrešno je isključiti motore s unutrašnjim sagorevanjem u Evropi.

Industrija će izgledati drugačije u smislu opsega i strukture ako se okrene samo jednoj tehnologiji - rekao je Cipse.

Umesto da se oslanjaju samo na baterijske električne pogone, političari bi zato trebalo da slede pristup koji je otvoren za sve tehnologije: kad bi industrija morala da poboljša svoje emisije CO2 za pet posto svake godine, došlo bi do ogromnih pozitivnih klimatskih efekata, piše Jutarnji.hr.

S druge strane, ‘tvrdo gašenje‘ motora s unutrašnjim sagorevanjem bi dovelo do anomalija koje niko ovde više ne može da kontroliše - zaključio je Cipse.

Kako pišu nemački mediji, za razliku od većine proizvođača automobila, BMW se dugoročno ne fokusira samo na električne automobile, već i na različite pogonske tehnologije: motore s unutrašnjim sagorevanjem, hibride s motorima s sagorevanjem i elektromotorima, potpuno električne i automobile na vodonik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: