"Ogoljena" Lada je u prodaji: Pojeftinila, ali da li biste je kupili?

Lada Granta Classic lišena je elektronike, a njen motor emituje izduvne gasove u atmosferu kao i pre četvrt veka.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 22.06.2022.

15:03

Foto: AvtoVAZ

Prema najavama, ogoljena Granta je puštena u prodaju u Rusiji. Osim što se kupcima u toj zemlji nudi uz mesečnu ratu manju od 95 evra, reč je o modelu koji sada ukupno košta nešto manje od 11.700 evra u gotovini, što je ipak znatno više nego u prethodnim najavama.

Podsećamo, radi se o malom porodičnom automobilu koji ispod haube ima benzinski 1.6 motor sa 90 KS, dok se snaga prenosi na točkove putem 5-brzinskog manuelnog menjača.

Ali, postoji jedno veliko "ali". Pre svega, reč je o motoru koji je sa Euro 5 norme pao na Euro 2, a u proseku, navodno, troši 6,5 litara.

Što se pluseva tiče, na spisku opreme su i električni podizači prozora, grejani retrovizori, putni računar, dnevna svetla i priprema za radio sa 4 zvučnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: