BMW ima novog SUV kralja: Hibrid sa 750 "konja" FOTO/VIDEO

Concept XM najavljuje novi produkcijski model iz sportskog M odeljenja.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 30.11.2021.

09:40

BMW ima novog SUV kralja: Hibrid sa 750
Foto: BMW promo

BMW je objavio fotografije i tehničke detalje novog SUV koncepta, kao najavu budućeg serijskog modela koji će debitovati 2022. godine.

Concept XM je nastao u M odeljenju bavarskog proizvođača, a u skladu sa aktuelnim trendovima, vozilo je elektrifikovano. U pitanju je plug-in hibrid čiji se pogonski sklop sastoji od konvencionalnog V8 motora i električnogh agregata.
Foto: BMW promo
Ukupna snaga hibridnog sistema je 750 KS (551 kW), a maksimalni obrtni moment dostiže 1.000 Nm. Očekuje se da će to biti dovoljno da ovaj automobil do stotke stigne za oko 4 sekunde.

BMW nije precizirao specifikacije pojedinih komponenti pogonskog sklopa, kao ni kapacitet baterije, ali je naveo da XM može da se kreće i samo na struju i da u tom režimu rada prelazi maksimalno 50-ak km.
Foto: BMW promo
Dizajneri su se potrudili da se Concept XM vizuelno razlikuje od aktuelne ponude BMW-a. Prednji deo vozila je dosta visok, sa ogromnom maskom uokvirenom LED osvetljenjem, dok su farovi izrazito tanki i oblikovani kao kod sportskih automobila.

Zadnji deo je takođe specifičan, sa izduženim LED stop svetlima koja se prostiru duboko u zadnje blatobrane.

Utisku masivnosti vozila doprinose i velike, 23-inčne alu felne. U unutrašnjosti dominiraju površine presvučene kožom, dok je komandna tabla u potpunosti digitalizovana.

BMW je za 2022. najavio produkcijsku verziju ovog moćnog SUV-a, čija bi cena trebalo da se kreće oko 150.000 evra.
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: