Debitovao novi Renault Kangoo FOTO

Renault je predstavio novi Kangoo koji će se proizvoditi u dve putničke i dve teretne varijante.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 12.11.2020.

13:00

Debitovao novi Renault Kangoo FOTO
Foto: Renault promo

Francuski proizvođač objavio je fotografije i prve tehničke detalje nove generacije svog višenamenskog kompaktnog vozila.

Kao i do sada, Kangoo će biti dostupan u putničkoj i lakoj komercijalnoj verziji, a prodaja počinje u proleće naredne godine.
Foto: Renault promo
Kupci će moći da biraju između opcija sa standardnim i produženim međuosovinskim rastojanjem, a gama će se sastojati od 4 verzije: Kangoo, Kangoo Van, Express i Express Van.

Renault će Kangoo (putnička verzija) and Kangoo Van (teretna) proizvoditi u Francuskoj, dok će se Express i Express Van izrađivati u Maroku.

Prve dve varijante su namenjene evropskom tržištu, a vozila koja će se proizvoditi u Africi prodavaće se na tržištima izvan Starog kontinenta.
Foto: Renault promo
Novi Kangoo ima savremeni dizajn, sa prepoznatljivom prednjom maskom koja krasi aktuelnu generaciju Renault modela, dok je unutrašnjost takođe modernizovana u poređenju sa odlazećom generacijom.

Francuski proizvođač prilikom predstavljanja novog modela nije otkrio mnogo detalja, ali je naveo da Kangoo raspolaže obiljem prostora, kako za prevoz velikih predmeta, tako i u putničkoj kabini gde je fokus na pretincima za odlaganje sitnica.

U teretnoj varijanti na raspolaganju je tovarni prostor zapremine 3,3-4,9 metara kubnih, u zavisnosti od dužine međuosovinskog rastojanja i tipa karoserije.
Foto: Renault promo
Među novinama su i digitalni unutrašnji retrovizor, sistem sprečavanja zanošenja prikolice, automatsko kočenje u slučaju opasnosti i kontorla stabilnosti pri kočenju.

Kada je reč o pogonskim sistemima, Renault je saopštio da će osim verzija sa SUS motorima kupcima biti ponuđen i potpuno električni Kangoo, ali nije izneo više detalja.
Foto: Renault promo
Foto: Renault promo
Foto: Renault promo
Foto: Renault promo
Foto: Renault promo
Foto: Renault promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: