Automobili

Utorak, 05.11.2019.

12:30

Infiniti sprema rivala BMW-u X4

Infiniti je objavio "tizer" fotografiju novog krosover-kupea QX55.

Izvor: B92

Infiniti sprema rivala BMW-u X4
Foto: Infiniti promo

Svega par meseci nakon najave da planira novi krosover, japanski proizvođač premijum automobila otkriva prve detalje ovog automobila. Na fotografiji je prikazana delimično zatamnjena silueta QX55 koja nam pruža prvi uvid u dizajn spoljašnjosti ovog vozila.

Kako kažu u Infinitiju, linija krova krosover-kupea inspiraciju vuče od prve generacije SUV modela FX. Mehanički, QX55 je zasnovan na kompaktnom krosoveru QX50, a kada se pojavi na tržištu boriće se za naklonost kupaca sa modelima kao što su BMW X4 i Mercedes-Benz GLC Coupe.

Ukoliko ne bude nekih iznenađenja, motorizacija će biti preuzeta iz Infinitija QX50, pa treba računati na 4-cilindarski 2.0 turbo-benzinac sa 268 "konja" i 380 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: